Ja til familien, eller?

Årene i kjelleren har gjort familien Fritzl til den mest sammensveisede familien i hele verden. Er det noe galt med det?

I Østerrike og vesten generelt har man i flere år bråket under parolen "mer tid til familien". Endelig er det en som går i bresjen og gjør ord til handling, også er det plutselig helt feil?! Makan til dobbeltmoral.

For noen år siden våknet jeg opp etter et gruppesex-nachspiel. Jeg var i gamle Ullevaal Kino på Blinderen og ved siden av meg lå Trond Giske. Jeg var så støl og sår i hakket at jeg ikke kom meg ut derfra før det var klappet og klart for en forelesning i regional etnografi. What the fuck?! Husker ikke stort fra selve akten men forelesningen derimot, help me god! Proffesorn fortalte en historie om en slum i Mexico som hadde blitt kjøpt opp av noen rike svin som bestemte seg for å bygge kjøpesentre og leilighetskomplekser. Akkurat som Oslo, altså. Anyways; de som bodde i slummen ble kasta på dør, men fikk som plaster på såret nye, freshe leiligheter med innlagt vann og bordell i umiddelbar nærhet. To år senere ble det, av Mexicanske styresmakter foretatt en undersøkelse blant slumboerne, hvor 80% av de spurte oppga at de hadde dårligere livskvalitet nå enn det de hadde hatt i slummen, til tross for at de da vasset i bajs og kloakk. Samholdet og nestekjærligheten hadde forsvunnet, og de satt igjen med..nada.

Poenget er at det i mange tilfeller er bedre å la ting være som de er. Folka i slummen visste ikke om annet enn slum, og fancy-schmancy-shit ble for mye for dem.
Kanskje gjelder det samme for barna i Fritzl-familien? Hva er det vi sier?! "Kanskje", haha, dummeste ordet jeg har hørt! Det vi mente var: Det samme gjelder barna i Fritzl-familien. Tenk deg når de kommer seg på beina og får sine første dager på skola, ei Østerriker-tøs av en lærer står og skriker til til dem at hvis de skal bli noe, må de for helvete ta og gjøre leksene sine. Gjett en gang hvor de skulle ønske de var... De kommer garantert til savne kjelleren som jomfrugutter savner erotiske nettsteder, om ikke verre.

"Vi trenger verken oksygen eller naturlig dagslys. Vi har klart oss nesten tjue år i den kjelleren, og vi klarer lett tjue til! Bare slækken i sofa'n og zappe, lissom. Vi levde livet for faen!"

Skaden er faen meg allerede skjedd, og et nytt liv med medieoppmerksomhet, oksygen og sollys kommer til å fucke opp de kidsa mer. Har ikke hu Natasha nettopp kjøpt det samme huset som hun satt i, i 12 år(+/- 10)? Jo. Og hvorfor? Hu vil hjem, hu vil ha fred, hun vil unngå hudkreft.

Tenk så digg: Dette rommet er verden. Enkelt og problemfritt. Dra på backpacker-tur bak sofaen og komme hjem som et nytt menneske, eureka!

Noen ganger har folk det bedre i helvete enn i himmelen. Det gjelder bare å smøre seg med sterk nok solfaktor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

dette er helt sinn7kt bra. jeg ble ganske rørt av historien om mexico. dere er som gutten i klassen som er skikkelig tøff og mobber alle sossene. men en dag forteller han om meningen med livet eller noe sånt, og alle blir lamslått

Anonym sa...

ah, fabelaktig innlegg!
liker denne bloggen. det er lite som smaker like godt som en god gammaldags dose med dritt.

Anonym sa...

Hehe! Sykt, sykt, sykt. Men bra, bra, BRA!